Wilt  u ons en uw collega's laten weten wat uw mening is? Schrijf dan hieronder een bericht! 
(Uw mailadres wordt niet weergegeven.)

Stuurt u liever uw reactie alleen aan ons? Stuur dan een gewone E mail!


Zet in alle gevallen even duidelijk in uw bericht op welk onderwerp u reageert!


 

Bericht schrijven >

« vorige 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 volgende »

Kom daarom vandaag of morgen naar n van onderstaande openbare ledenvergaderingen voor zowel leden als niet-leden.
Laat je stem horen!

Woensdag 14 oktober

10.00 11.15 uur Bedrijfskantine Boxmeer
14.30 16.00 uur Vivaldi Molenstraat 81, 5341 GC Oss
16.30 18.00 uur Vivaldi Oss

Donderdag 15 oktober
14.30 16.00 uur Jan Cremerzaal, Haarlem

Beu - 14-10-2015 - 07:44

Het gemanipuleer van MSD zet zich voort:

"Het is uitermate teleurstellend dat het proces zo loopt..... MSD op zoek is naar een cao waarin...gezocht wordt naar duurzame oplossingen voor iedereen. Niet om te besparen, maar.......ervoor te zorgen dat we met zijn allen op een gezonde en prettige manier ons werk kunnen blijven doen."

Hoe krijgen ze het bij elkaar gelogen! Wat een vuil spe~l!
En ook ook nog even het personeel uit elkaar proberen te spelen:

"We realiseren ons dat....met name relevant is voor medewerkers die in de ploegendienst werken. Toch is de cao k belangrijk voor de mensen die niet in de ploegendienst werken.......Want voor de nieuwe cao heeft MSD ook voorstellen gedaan over de loonsverhoging (voor 2016 en 2017), vaderschapsverlof versus zwangerschapsverlof, ontwikkelmogelijkheden zoals EVC trajecten en leeftijd- en diensttijd gebonden vakantiedagen".

Zo, zo, dus de CAO is ook belangrijk voor dagdienstmedewerkers. Het is maar dat we het weten! laten we eens kijken:

Loonsverhoging 2016/2017 --> nog niet eens voldoende om de waardevermindering te corrigeren

vaderschapsverlof vs zwangerschapsverlof --> Mannen + 1 week, vrouwen - 1 week. Is gewoon uitruilen. Wat is het voordeel gemiddeld per saldo?

EVC --> Laat me niet lachen. Hebben blijkbaar maar een paar mensen gedaan en wordt ook niet bepaald door MSD gestimuleerd (is veel te duur)

leeftijd- en dienstgebonden vakantiedagen --> Die worden afgepakt en herverdeeld. Sigaar uit eigen doos.

Dus het is belangrijk dat we om deze redenenen instemmen met de voorstellen van MSD! Zij van WC EEND mogen adviseren wat ze willen maar ik trap er in elk geval niet in.
Het antwoord op dit voorstel is NEE. Nu niet en nooit niet!
Niet onderhandelen tot MSD eens wil gaan praten over de voorstellen van de bonden.


Ik was vrij mild en terughoudend in mijn houding, maar na deze mededelingen van MSD ben ik geloof ik wel klaar. Als we het spel zo gaan spelen kunnen ze het zo krijgen!

Ik wil ook nog even kwijt dat ik het echt jammer vindt dat op zo'n mooie site waar ook zo veel goeds is gebeurd (dankzij de mensen), weer blijkt dat de Country Council schijt heeft aan personeel.
Hier in Oss gaan we over een paar maanden live met COMET, de business staat onder gigantische druk, we kunnen niet op tijd en genoeg leveren aan onze klanten, het ziekteverzuim is veel te hoog, veel van ons zijn ernstig vermoeid en werken ontzettend veel over. Nu 'kotst' MSD nog even deze schandalige voorstellen over ons uit(want zo voelt het). Ik maak me zorgen want MSD maakt op deze manier in elk geval site Oss kapot.

een manager.

Ad - 14-10-2015 - 07:39

Gek genoeg heb ik altijd al gezegd dat 'Target 2015' niet veel goeds voorspelde.
Ik zei altijd dat het sluiten betekende, maar die pessimistische uitingen waren niet gewenst. Ik weet niet wie er exact de betekenis van kent, maar ik heb het idee dat het personeel een schiet(target)schijf op hun hoofd heeft staan. Met minder vaste krachten in onmogelijke roosters die ng sneller veranderen dan menig toverbal, moeten we wekelijks keer op keer nieuwe mensen inwerken die komen en gaan, terwijl al het kennis steeds meer vertrekt. Jaja ook vele zieken.. Nadenken dan! Maandelijks verwijten krijgen op het vele werk dat wij onze coaches bezorgen en durven niet eens over onze voeten te struikelen om in de slechte cijfers te komen. Hallo!! Extra nachten, nu dus ook langer de nacht in als het aan hun ligt.. weekenden erbij. Vrijwillig verplicht, want anders halen we de target niet. Voer de druk nog even op wil je? Wij zijn namelijk ieder verantwoordelijk voor onze inzet! Natuurlijk.. Inzet en motivatie daalt dan vreemd genoeg, al helemaal als ze ook nog aan ons loon komen. Uiteindelijk zijn wij 'gewoon' het vervelende kostenplaatje van het bedrijf. Ik neem aan dat meneer de directeur zichzelf een royale bonus toekent en onze nieuwe functie benamingen al bedacht heeft; d Sjaak
Ik hoop dat wij dit keihard gaan aanvechten en zou zeggen: dan maar staken!

Sjaak - 14-10-2015 - 00:34

 

De ASN bank denkt dat Merck een 'duurzaam' bedrijf is, daarom investeren ze erin. Veel zelfs, >5% van een van de aandelenfondsen.
Wat zou er gebeuren als de ASN-bank alles wist wat hier bij MSD Nederland gebeurd? Of gewoon eens deze website zou lezen?

Duurzaam is de 3 P's: People, Planet & Profit.
Ik zie in het beleid van de afgelopen jaren slechts de P van Profit.
People, mensen, zijn een wegwerpartikel geworden voor MSD: veel te weinig vaste medewerkers moeten veel te veel uitzendkrachten steeds weer opnieuw leren hoe farmaceutisch verantwoord te produceren.
Over de impact op kwaliteit zal ik het hier maar niet hebben.
Mensen worden onder druk gezet om over te werken of 'vrijwillig' onhandige roosters te draaien. Wat voor een impact heeft dit op onze collega's en hun gezinnen? Hard werken is prima, maar wel graag met zorg voor het welzijn en de gezondheid van onze collega's. Dat is gewoon zoals je netjes met elkaar omgaat. We hebben het hier over mensen!

De afgelopen jaren is er veel gevergd van ons en dan doen ze er nu nog een schepje bovenop. Met een CAO die alvast voorbereidt tot nog meer weekendwerk tegen goedkoop 40% tarief. Met de huidige werkdruk bij MSD is een ontspannen weekend met familie of vrienden op de sportclub (gezondheid medewerkers, weetjewel...) broodnodig.
En hoezo moeten ouderen verplicht 5 jaar langer in de ploegendienst? Dat kan toch niet gezond zijn. Hoe durft MSD dit CAO voorstel onder het kopje 'duurzaam' te hangen?

Duurzaam MSD? - 13-10-2015 - 23:06

 

Ik zou zo graag samen met mijn collega's werken aan een mooi bedrijf waar ik trots op kan zijn....
Inplaats daarvan schaam ik me voor een directie die mensen als een kostenpost ziet.
Voor een directie die durft te zeggen dat gezondheid van medewerkers op de eerste plaats staat, terwijl ik nog nooit zoveel medewerkers overspannen heb zien vertrekken, sommigen zelfs zonder dat ze een andere baan hadden, gewoon omdat ze de stress en werkdruk niet meer aankonden. Ik heb gezien hoe juist mijn collega's die het meest betrokken waren en het hardste werkten er aan onderdoor gaan. Het zijn niet de geringsten die gaan, maar juist de mensen die betrokken zijn bij ons mooie product en onze klanten, de mensen die altijd een stapje harder lopen. Ze worden gewoon afgeschreven. Ik schaam me kapot!
Never dare to say 'Be well' to me! Or show me you care. Starting point would be a CAO that does justice to the people who make this factory work.

Be well, wat een lachertje! - 13-10-2015 - 22:24

@Fanny,
Zolang er geen nieuwe CAO is, werkt de oude CAO voor een groot deel na. De vakantiedagen, klokurenmatrix en ontziebepalingen blijven dus als ze zijn. Er is geen merit budget, want daarover zijn, behoudens voor 2014 en 2015, geen afspraken gemaakt. Het staat u als werknemer natuurlijk vrij om daarover op individuele basis te onderhandelen met MSD.
Alleen voor medewerkers die MSD nieuw in dienst neemt, mag MSD andere afspraken maken dan nu in de CAO. Voor meer details zou u hier kunnen kijken: http://www.juridischkennisportaal.nl/wiki/arbeidsrecht/cao/nawerking-cao-bepalingen.htm Let wel op dat algemeen verbindend verklaring hier niet van toepassing is. Veel leesplezier. Als er na het lezen nog vragen zijn, kunt u even contact op te nemen met de eigen vakbond. Zij kunnen specifiek op uw situatie reageren.

Joris - 13-10-2015 - 18:02

En wat gaat er nu gebeuren? Gewoon de oude CAO houden?

Fanny - 13-10-2015 - 17:26

Kosten neutraal blijven werken tot in sint juttemis ....
Grapjassen die MSD directie en ondertussen zelf wel flink verdienen. Nu even serieus MSD, kom met een fatsoenlijk CAO bod!

Target CAO - 12-10-2015 - 20:17

MSD
GEDRAGSCODE EDITIE 3
ONZE WAARDE EN NORMEN!!!
ONZE COLLEGA'S

Ons vermogen om te slagen is afhankelijk van de integriteit, kennis, verbeeldingskracht, vaardigheid, diversiteit, flexibiliteit en teamwork van onze werknemers. Daarom streven we ernaar een omgeving te creeren van wederzijds respect, aanmoediging en teamwerk- een werkomgeving die toewijding en prestaties beloont en tracht te voldoen aan de behoefte van werknemers.
Wij proberen een werkomgeving te bieden die hooggetalenteerde mensen aantrekt en hen bijstaat in het ontplooien van hun potentieel. Ieder van ons is verantwoordelijk voor het creeren van een klimaat van vertrouwen en respect, en het stimuleren van een productieve werkomgeving. Deze verantwoordelijkheid is opgenomen in onze leiderschapskwaliteiten.
Tja hadden we zulke mensen maar in het CAO TEAM.

Anoniem - 12-10-2015 - 17:28

Wat mij betreft zetten we vandaag nog de productie stop. Wie niet horen wil moet maar voelen

Internet boxmeer - 12-10-2015 - 12:23


Bericht schrijven >

« vorige 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 volgende »