Wilt  u ons en uw collega's laten weten wat uw mening is? Schrijf dan hieronder een bericht! 
(Uw mailadres wordt niet weergegeven.)

Stuurt u liever uw reactie alleen aan ons? Stuur dan een gewone E mail!


Zet in alle gevallen even duidelijk in uw bericht op welk onderwerp u reageert!


 

Bericht schrijven >

« vorige 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 volgende »

Inderdaad. Streep in het zand!

Groeten uit Boxmeer! - 09-10-2015 - 16:06

Het bericht van Keytruda gedeeld op fb.
Om een gevoel van "trots zijn" terug te brengen.
Een gevoel dat al sinds een aantal jaren aan het verdwijnen is.
Door respectloze CAO's en sociale betutteling zoals Inclusion.
Mijn partner ging een aantal jaren gelden werken bij Organon.
Een bedrijf waar hij graag wilde werken, waar hij met trots over vertelde, ook al stond het niet altijd in een goed daglicht.
Een bedrijf waar hij voor stond. Waar hij werkplezier beleefde en zich gewaardeerd voelde.
Dat is nu dus weg. En zo te lezen bij velen.
Een oude regel schiet met te binnen: "Je personeel is je goud van de organisatie". Bij MSD is de regel: "Je CEO's zijn de diamanten van je organisatie".
Een grote denkfout MSD. Had van jullie anders verwacht.
Een gemiste kans dus.

partner - 09-10-2015 - 15:41

Geschiedenis,
Als ik alle berichten zo lees die nu op het gastenboek staan over onze geweldige werkgever dan kan ik alleen maar concluderen dat de geschiedenis zich weer herhaald. Zoals zoveel bedrijven die ons voorgingen die zijn overgenomen door een Amerikaans concern/bedrijf waarbij de werknemers geheel worden uitgeknepen als een sinaasappel, dan laten ze je nog even uitdrogen om je vervolgens over het hek deponeren (rijp voor het UVW). Ik begin me al aardig een indiaan te voelen.(die hebben ze tenslotte ook alles afgepakt nietwaar). Ik lees nu overal Ketruda verhalen en als ik ze mag geloven is dit het medicijn van de toekomst, maar helaas alleen geschikt voor de hele rijken onder ons. Was hun visie niet “medicijnen voor iedereen toegankelijk en 80% van de wereld bevolking kunnen leveren” maar volgens mij bedoelen ze hiermee leveren aan minimaal 80% van de rijke onder ons.
Als je als CEO jezelf een salarisverhoging van 50% (salaris van circa 21 miljoen)toekent dan heeft dat mijn inziens niets maar dan ook helemaal niets te maken met het geen waarvoor deze meneer is aangenomen, dit zie ik meer als zelf verrijking. Ze hoeven tenslotte niets zelf uit te vinden omdat deze firma gewoon andere goedlopende bedrijven met een goede pijplijn opkopen (medicijnen die waarschijnlijk ook nog door het rijk financieel zijn ondersteund). Dus laten ze alsjeblieft niet doen of dat ze Ketruda zelf hebben uitgevonden.
Met de CAO voorstellen zoals die er nu liggen laten ze blijken dat het MSD alleen om de winst gaat en het werkvolk ziet als een noodzakelijk kwaad waar ze eigenlijk al teveel kosten op maken. Ben benieuwd of er nog een enquête gaat komen dit jaar en of het management dan weer de boer wordt opgestuurd om het een en ander af te dwingen bij het gewone werkvolk.
Was getekend,
Winnetou

Winnetou - 09-10-2015 - 14:49

Het is inderdaad fout gegaan toen we MSD werden, en dan met name de overgang naar een nieuwe CAO een jaar of drie geleden. Ook met de overgang naar een nieuw salarissysteem zijn we niets opgeschoten. Jaja zeggen ze dan je kunt langer door groeien. Klopt ik zit aan mijn top als ik 110 jaar wordt. Hier komt de geweldige uitvinding Merit Matrix van heen. Hoe ingewikkeld wil je het maken. Geef gewoon iedereen een normale structurele loonsverhoging zoals vroeger. Dat heet inflatie MSD !!!!!
En geef daarna de mensen een verhoging die dat jaar gewoon goed gewerkt hebben. Maar nee er moeten ook mensen een below scoren, niet omdat ze slecht gewerkt hebben. Nee omdat MSD uit wil komen op een normaalverdeling. Weer zo'n geweldige term. Je zult het maar weer net treffen. Hele jaar je best gedaan en ja hoor een below, lekker motiverend voor de toekomst. Maar je manager is weer blij, zijn vette bonus is weer gehaald.
En oh ja geef iedereen hetzelfde percentage aan winstuitkering, waarom de mensen op de werkvloer 5%, de baasjes daarvan 7,5% en zo gaat het maar door. Vanaf band 500 is het voor iedereen een raadsel wat ze krijgen. Maar ik gok niet minder dan 5%. Echt Inclusion zoals we van MSD gewend zijn. Vroeger was je apetrots om voor Organon te werken. Nu is dat net even anders. Wordt a.u.b. lid van een bond en laten we ervoor vechten. Laten we weer trots worden op MSD zoals we vroeger op Organon waren.

trotse oud Organon medewerker - 30-09-2015 - 19:44

Bovenstaand verhaal is super herkenbaar. Afgelopen jaar had ik de twijfelachtige eer om een below te mogen ontvangen. Als het terecht was zou ik er geen probleem mee hebben gehad. Helaas was dat niet het geval. Ben er daarna achtergekomen dat de Klachtencommissie ook een wassen neus is. Die gaven zelf toe dat de manager het wel heel bont moet maken om in het ongelijk gesteld te worden. Inderdaad: super motiverend... Als klap op de vuurpijl krijg je dan 2,5% van de winstuitkering. Bam jonguh, vol op de neus.
Dat met die percentages van de winstuitkering kan ik wel uitleggen, dat noemen ze namelijk graaicultuur. Je moet het zo zien dat het een piramidespel is. De top kan zijn zakken vullen, als ze vol zijn gaat ie en komt de volgende. Hoeveel van die gasten hebben we ondertussen al gehad? Fred, Raoul, Dickie en dan mis ik er misschien nog 1 of 2. Live the American Dream! Ethics en integrity my ass.

Trotse oud Intervet medewerker - 09-10-2015 - 11:45

Vraag aan de directie:
Ik weet dat u dit gastenboek leest.
Kunt u mij vertellen wat ik thuis of elders als verklaring kan geven op de vraag waarom een bedrijf dat jaar in jaar uit (en de toekomst ziet er niet significant anders uit) miljarden euro's netto winst maakt geen geld heeft voor een structurele loonsverhoging voor haar werknemers.
Dat de prijzen onder druk staan, dat patenten aflopen en dat in India werknemers goedkoper zijn weten we maar dit verklaart m.i. nog niet de houding van MSD.
Graag een eerlijk antwoord.

MSD medewerker - 09-10-2015 - 09:29

Uitleg MSD: Het is uitermate teleurstellend dat het proces zo loopt. Klaarblijkelijk zijn wij onvoldoende in staat gebleken om duidelijk te maken dat MSD op zoek is naar een cao waarin op een aantal belangrijke thema’s gezocht wordt naar duurzame oplossingen voor iedereen. Niet om te besparen, maar kostenneutraal om ervoor te zorgen dat we als bedrijf enerzijds kunnen voldoen aan onze doelstellingen en anderzijds ervoor te zorgen dat we met zijn allen op een gezonde en prettige manier ons werk kunnen blijven doen. Want alleen zo kunnen we ons verzekeren van een goede toekomst binnen MSD/Merck.

Zoals al vaker gebleken is, begrijpt iedereen die zijn best doet voor MSD het niet goed. MSD heeft een goed bod gedaan, maar wij zijn te dom om het te begrijpen. Ik word gewoon misselijk van deze uitleg van MSD. Tijd om het zogenaamde sociale gezicht als goede werkgever eens echt naar voren te brengen en een fatsoenlijk CAO aanbod te doen.

MSD-er in dagdienst - 09-10-2015 - 07:59

“Niet eerder hebben we meegemaakt dat zo vroeg in het proces, terwijl de onderhandelingen nog niet gestart zijn, de handdoek door de vakbonden in de ring geworpen wordt.”
Een wel heel hypocriete voorstelling van zaken. De vorige keer was het MSD dat wat later in de discussie de stekker uit de onderhandelingen trok door hun bod als eindbod te bestempelen (er kon sowieso vrijwel nergens over onderhandeld worden). Nu bieden de bonden MSD nog de ruimte om met een beter voorstel te komen. Zo erg als bij de vorige onderhandelingen, is het nu (nog) niet.
Het heeft er alle schijn van dat de actie van de bonden de strategie van de directie heeft doorkruist.
Het probleem is dat we geen vertrouwen meer hebben in wat onze leiders, of dit nu politici zijn, werkgevers, of de “elite”, ons willen doen geloven. Te lang was het belang van andere stakeholders ondergeschikt aan hun eigen belang. Dit speelt nu ook bij MSD.
In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Merck/MSD hét farmabedrijf om voor te werken en deelde iedereen in de resultaten. We weten al een aantal CAO’s dat dit verleden tijd is!
MSD stelt niets extra’s beschikbaar voor haar personeel. Iedere verhoging moeten we zelf betalen. Dit terwijl het inkomen van de CEO steeg van 12.2 miljoen $ in 2013 tot 21.2 miljoen $ in 2014 (hoezo, kostenneutraal? Ken Frazier salary is zelfs een zoekterm in Google!) en de snel hoger wordende inkomsten van KEYTRUDA, dé kurk van MSD. Gisteren nog werd bekend gemaakt dat KEYTRUDA in Engeland aanbevolen werd door NICE (National Institute for Health and Care Excellence). Dat Merck nu en straks geen geld heeft voor betere arbeidsvoorwaarden, gaat er bij mij niet in.
Het zijn de MSD werknemers die zich bovengemiddeld inzetten om KEYTRUDA en alle andere MSD producten die in Nederland gemaakt en verpakt worden tot een succes te maken. Maar iets structureels erbij…. Vergeet het maar.
Jammer dat een bedrijf zo zijn ziel verkoopt aan korte termijn winstmaximalisatie en dat uitmuntende beloningen alleen voorbestemd zijn voor aandeelhouders en directieleden.
Be well. Maar dit geldt blijkbaar meer voor de buitenwacht (en top en directie) dan voor eigen werknemers.

MSD er - 08-10-2015 - 21:15

Weer een sigaar uit eigen doos, die hebben we met de huidige CAO ook al gekregen (eindejaarsbonus)Maar ik ben al lang gestopt met roken !
Hoezo gezonder werken.

MSDer - 08-10-2015 - 19:00

Middels de extra CAO editie geeft MSD een reactie op het stopzetten van de onderhandelingen door de bonden. Uit deze reactie wordt de intentie van MSD met betrekking tot de CAO onderhandelingen duidelijk. MSD geeft aan dat een nieuwe CAO kostenneutraal zal moeten zijn. Ofwel het mag niks kosten.

Elke merit/salaris verhoging/inflatiecorrectie etc. zal dus gecompenseerd moeten worden door ergens anders in te leveren. Op deze manier blijft elke uitkomst een SIGAAR UIT EIGEN DOOS.

MSD-er - 08-10-2015 - 18:47

De verdeel en heers methode wordt weer gebruikt door MSD in hun uitleg over de cao-voorstellen:
"leidt deze matrix ertoe dat de toeslag van de roosters die momenteel het meest gelopen worden binnen MSD, namelijk (een variatie van) het 3-ploegendienstrooster waarin een aantal nachten in het rooster gewerkt moet worden, iets verhoogd wordt. Deze ploegentoeslag komt daarmee boven het percentage te liggen dat standaard betaald wordt voor een 3-ploegendienst in Nederland. Maar het betekent ook dat de toeslag van een aantal roosters waarbij meer in het weekend gewerkt worden, verlaagd wordt. Hierdoor komen ook deze roosters weer meer in lijn te liggen met andere bedrijven."

De 3 ploegendienst krijgen een beetje meer dus nu is alles goed??
En de andere gaan er wat op achteruit maar alles is in lijn met andere bedrijven.
De ploegentoeslag voor de 5-ploegen gaat, bij 50% voor weekenden en nachten, naar 11,8%. Dit is 15% minder dan de huidige ploegentoeslag van 26,8%.
Bij Heineken, Mars, Friesland-campina, Bavaria krijgt men voor een 5-ploegendienst meer dan 30% ploegentoeslag. Akzo heeft nog steeds de 28,5% en de 3,5% verlofcompensatieregeling.

De lonen zijn vergelijkbaar de gewerkte uren zijn vergelijkbaar alleen de ploegentoeslag niet.
Waar wordt die 5 ploegentoeslag dan mee vergeleken met de Jumbo misschien?

Ik hoop dat mijn collega's die niet in 5-ploegen werken zich niet voor de gek laten houden door de mooie praatjes van MSD.

medewerker MSD - 08-10-2015 - 18:06


Bericht schrijven >

« vorige 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 volgende »