Wilt  u ons en uw collega's laten weten wat uw mening is? Schrijf dan hieronder een bericht! 
(Uw mailadres wordt niet weergegeven.)

Stuurt u liever uw reactie alleen aan ons? Stuur dan een gewone E mail!


Zet in alle gevallen even duidelijk in uw bericht op welk onderwerp u reageert!


 

Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 volgende »

Loon:
Bod is erg laag gezien huidige economie en zou hoe dan ook onafhankelijk van aanpassing ontziemaatregelen moeten zijn.

Generatiepact:
Ik sluit me aan bij iemand anders die voorstelde 80%werken=80%loon, maar wel 100% pensioenopbouw.
Echter betekent dat ook dat iemand die al 80% werkt op dit moment ook ineens 100% pensioenopbouw krijgt? Dat zou dan wel fair zijn, ookal bouwden zij tot dat moment 'slechts' 80% pensioen op.
Ben ook voor bepaalde regeling zodat je enkele jaren voor pensioengerechtigde leeftijd al kunt stoppen, bijv. na "x" werkjaren.

Werkdruk:
Is cultuur gedragen door leiders. Afhankelijk van leidinggevende en werkzame afdeling kan dit ook erg verschillen. Laat improvementteams ernaar kijken in trant van 'fair amount of work'.

Uitzendkrachten:
Eis vanuit werknemers is begrijpelijk. Het is lastig dat die ene collega waarmee je al een jaar of langer werkt nog steeds er niet "echt bijhoort". Aan de andere kant is het geen eis voor ons op te stellen. In bedrijfsbelang moet bedrijf een flexibele schil hebben en vraag is in hoeverre MSD Boxmeer hier qua headcounts niet afhankelijk is van Amerika.

Ontziemaatregelen:
Die leeftijd van 55 jaar is niet te handhaven nu de pensioenleefdtijd schuift en vele opties om eerder te stoppen zijn afgeschaft of financieel ontaantrekkelijk gemaakt door overheid. Er zijn dadelijk simpelweg relatief te veel werknemers ouder dan 55 jaar. Opschuiven mag idd wel langzaam gaan en in combinatie met maatregelen om effect op 'de gezondheidheid' van allen te minimaliseren. Wellicht extra verlofdagen voor diegenen die in ploegendiensten werken oid?

Opleidingsbudget:
Volledige zeggenschap hoeft niet, maar uberhaupt zeggenschap is fijn. Ik ben me van geen zeggenschap bewust. Afgelopen jaren zijn veel verzoeken om training/cursus weggewuifd/naar achteren geschoven, etc. Jammer dat je dan wel af en toe ergens naar toe 'moet' of mag invallen bij ziekte waarbij je je het nut afvraagd. Graag duidelijk/makkelijk voor medewerkers maken om zelf keuzes aan te dragen, waarbij indien goed gemotiveerd waarom van meerwaarde voor jou en jouw functie goedkeuring voor verleend moet worden.

Tot slot:
In verband met steeds drukkere parkeerplaats, waardoor je steeds meer tijd kwijt bent om op je werkplek aan te komen invoering: Wandeling van parkeerplaats naar werkplaats = werktijd?

Mieke - 21-11-2018 - 20:14

 

Zie hieronder een kranten bericht van 21 nov 2018 met de prijs stijgingen van de vaste lasten waar iedereen mee te maken krijgt. Dan hebben we het nog niet over de BTW verhoging van 6% naar 9% en andere prijsstijgingen die in 2019 gaan gebeuren.
Een loonsverhoging van 2.5% is niet eens denkend voor de genoemde prijsstijging van de vaste lasten die geldt voor een gezin met 1 kind!

verontruste werknemer - 21-11-2018 - 17:22

Ik zou graag zien dat de bonden FNV en CNV voet bij stuk houden, minimaal aan een 4% eis vasthouden, en een generariepact regeling bespreekbaar te maken.
Verder concludeer ik uit veel reacties dat veel medewerkers geen idee hebben wat ontziemaatregelen zijn en waarom die erz zijn.
Momenteel hebben we een 55+ regeling, waar MSD graag vanaf wil, echter is deze regeling in het leven geroepen om oudere werknemers die vaak al 30 jaar in ploegen hebben gewerkt te ontzien. Het zelfde geldt voor de ouwe lullen dagen en het niet meer kunnen verplichten tot overwerk.
Ik vindt dit een een fijne tegemoetkoming die moet blijven bestaan , uiteindelijk worden jongeren ook ouder en kunnen ook zij gebruik maken van de regeling zodra ze er aan toe zijn.
MSD heeft het aan zichzelf te wijten dat er nu steeds meer oudere werknemers zijn omdat er in de afgelopen jaren niet is geinvesteerd in nieuw personeel, dus moeten de ontziemaatregelen maar afgenomen worden.
Asociaal kun je dat noemen, blijkbaar hoeven ouderen nu het er meer worden dan maar niet meer ontzien te worden.

Oscar - 21-11-2018 - 15:32

4% loonsverhoging harde eis rest valt over te praten.

P.s. vlgs mijn info hebben we de slechste 5 ploegen toeslag van nederland, en nee mensen kiezen vaak niet bewust voor ploegendienst maar zijn gewoon werkzoekende die toevallig in de ploegen terechtkomen.
Na een tijdje ben je aan het geld gewend en wil je misschien wel anders maar wil je of kun je het geld niet missen. Nog minder ploegengeld met daarin dus ook de boodschap van weinig waardering voor ons, Laatst een focus uitzending op TV geweest over hoe ongezond vooral de nachtdienst dus dit moet je als werkeveraantrekkelijk maken door te compenseren met een reel ploegengeld. De lage en eventueel nog lagere toeslag maakt het dan wel aantrekkelijker om te overstappen naar dagdienst of voor de jongere medewerkers naar een andere baas op te stappen

5 ploegje - 20-11-2018 - 20:36

Generatiepact: wat mij betreft zou het prima zijn als oudere (of jongere) werknemers minder willen werken. Maar uiteraard wel voor eigen rekening! Wil je 80% gaan werken, dan krijg je ook 80% salaris. Dit lijkt mij niet meer dan logisch. Eventueel pensioenopbouw op basis van 100%, net zoals geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof zou een mooie secundaire voorwaarde zijn in de CAO.
Belangrijker zou ik vinden dat wanneer werknemers part-time zouden willen werken, dit ook mogelijk zou moeten zijn. In sommige gevallen in het niet mogelijk om minder dan 80% te werken. Dat is jammer en gaat misschien ten koste van medewerkers die dat wel graag zouden willen.

deel 4 omdat vanaf speciale tekens de tekst niet meekomt - 20-11-2018 - 15:59

Werkdruk: De werkdruk is hoog. Hier kunnen gemotiveerde en ambitieuze werknemers aan onderdoor gaan. Zie het aantal mensen met een burn-out! Het heeft mijn inziens weinig zin om hier met een werkgroep over te praten. Het management moet keuzes maken in werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden met de middelen en mensen die beschikbaar zijn. De werkdruk moet van bovenaf terug geschroefd worden, dat kan niet vanuit een werkgroep. En ik denk dat met het opstarten van een werkgroep het veel te lang duurt voordat de werkdruk verlaagd wordt. Gezien het hoge aantal mensen met burn-out klachten is het belangrijk dat er snel een verlaging van werkdruk komt. Zeker als MSD meent het beste voor te hebben met de werknemers. Er worden wel een hoop cursussen als mindfullness, vitaliteitstrainingen gegeven en een Live-It programma, etc, erg leuk bedoeld, maar dit is geen oplossing van het probleem.

Uitzendkrachten: ik kan me vinden in de standpunten van MSD.

Ontziemaatregelen: mij lijkt het reeel om (ongeacht de leeftijd) werknemers de gelegenheid te geven om geen nachtdienst te draaien, indien er voldoende werknemers zijn die wel nachtdienst willen draaien. Werknemers die geen nachtdienst willen draaien, zouden mijn inziens ook geen toeslag meer krijgen. Een toeslag is bedoeld wanneer je daadwerkelijk iets levert waarvoor je een toeslag zou moeten krijgen.

Opleidingsbudget: prima om E750,- aan budget te krijgen per persoon per jaar. Het zou ideaal zijn om dit op te mogen sparen om een goede relevante werkgerelateerde cursus te doen. Overigens vind ik niet dat werknemers verplicht gesteld worden om hun budget op te maken. Geef de kans aan gemotiveerde en ambitieuze medewerkers.

deel 3 - 20-11-2018 - 15:57

Generatiepact: wat mij betreft zou het prima zijn als oudere (of jongere) werknemers minder willen werken. Maar uiteraard wel voor eigen rekening! Wil je 80% gaan werken, dan krijg je ook 80% salaris. Dit lijkt mij niet meer dan logisch. Eventueel pensioenopbouw op basis van 100%, net zoals geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof zou een mooie secundaire voorwaarde zijn in de CAO.
Belangrijker zou ik vinden dat wanneer werknemers part-time zouden willen werken, dit ook mogelijk zou moeten zijn. In sommige gevallen in het niet mogelijk om

MSD AH Boxmeer deel 2 - 20-11-2018 - 15:56

MSD meet met twee maten.

Ze zeggen de gezondheid van werknemers belangrijk te vinden maar ze laten de werknemers wel met een enorme werkdruk zitten. Daarnaast willen ze wel nieuwe werknemers aantrekken maar geen fatsoenlijke CAO met fatsoenlijk loon aanbieden. Geen wonder dat er veel vacatures open blijven staan, waardoor de werkdruk bij werknemers hoog blijft!

Mijn persoonlijke mening:
Loon: 2.5% verhoging is te weinig. Ga mee met de markt en daar nog een beetje op als blijk van waardering voor alle hardwerkende medewerkers die MSD mee door de crisis hebben geholppen.
Schaf de merit-matrix af! Medewerkers die meer ervaring hebben en dus hoger in hun salarisschaal zitten worden in feite minder beloond dat mensen die minder ervaring hebben en dus lager in hun salarisschaal zitten. Dat is de omgekeerde wereld in mijn ogen. Zorg dat het percentage loonsverhoging voor iedereen gelijk is, ongeacht de positie in de salarisschaal. De regels zijn dan ook duidelijk voor iedereen, er hoeven geen uitzonderingen gemaakt te worden en ook hoeft er geen minimum van E1000,- ingesteld te worden.

Generatiepact: wat mij betreft zou het prima zijn als oudere (of jongere) werknemers minder willen werken. Maar uiteraard wel voor eigen rekening! Wil je 80% gaan werken, dan krijg je ook 80% salaris. Dit lijkt mij niet meer dan logisch. Eventueel pensioenopbouw op basis van 100%, net zoals geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof zou een mooie secundaire voorwaarde zijn in de CAO.
Belangrijker zou ik vinden dat wanneer werknemers part-time zouden willen werken, dit ook mogelijk zou moeten zijn. In sommige gevallen in het niet mogelijk om

MSD AH Boxmeer - 20-11-2018 - 15:48

Hoi vakbonden, ik ben blij dat jullie zo voor ons opkomen en jullie best doen om een goede CAO voor ons te vinden. Wel vind ik dat sommige eisen de plank volledig misslaan. We zijn en blijven een productie bedrijf en zullen dus moeten produceren. Ook vind ik dat jullie speerpunt volledig bij de ploegenmedewerkers ligt. Die hebben we natuurlijk veel, maar deze mensen hebben gekozen voor een ploegenstructuur en worden hier ook voor betaald met een goede compensatie.

CAO onderhandelingen:
Looneis: eens, we moeten er sterk achter gaan staan. Loon blijft belangrijk en onderscheidend op de arbeidsmarkt.

generatiepact: ik heb nog nooit zo'n vreemd voorstel gezien, als je minder uren wilt gaan werken vraag je een parttime contract aan. Wat jullie nu vragen is dat ouderen minder mogen werken, maar wel betaald worden. Dit gat zal dan ook niet worden ingevuld door jongeren (want te duur, dan betaal je deze uren 2x!) en de jongere generatie wordt er de dupe van, want voor hen stijgt de werkdruk. BELACHELIJK plan. Idem geldt voor de 55+ regeling. Hartstikke mooi voor deze oudere mensen, maar de last ligt volledig bij de jongere collega's. Productie is op sommige momenten zelfs niet eens meer mogelijk omdat we vanwege deze regeling te weinig bezetting hebben. We zijn een blijven een productiebedrijf en hiermee maken we onszelf kapot. Mooi verkoop plaatje vanuit de vakbond, maar werkelijk IDIOOT in de praktijk en oncollegaal voor de jongere generatie.

Daarnaast ben ik het niet eens met jullie stelling over uitzendkrachten. 9 maanden is te kort om meteen een vast contract te krijgen. in de praktijk worden deze mensen netjes behandeld en bij goed functioneren volgt er echt wel een vast contract, maar ook hier is jullie voorstel een droomillusie.

Ik zou graag dat jullie je inzetten voor primaire arbeidsvoorwaarden waar alle collega's baat bij hebben (zoals een loonsverhoging) in plaats van jullie tijd en aandacht te besteden aan populaire verkooppraatjes als een een generatiepact een 55+ regeling. Helaas ben ik dit jaar best teleurgesteld in de vakbonden en kan ik me het standpunt van MSD goed indenken.


werkdruk: werkgroepen zijn belachelijk en worden altijd na afloop bedankt voor hun advies, en dat was het dan. verlaag de werkdruk door meer mensen te gebruiken voor het werk en verdeel het dan zodat je belangrijkste asset, daar is tie weer, blijft functioneren. nog nooit zoveel mensen met burnout klachten gehad..... beloon je mensen en neem je goed personeel in vaste dienst, dan komen ze en blijven ze ook.
uitzendkrachten na 9 maanden vaste dienst slaat ook volledig de plank mis. dan heeft de werkgever geen flexibiliteit meer. de praktijk wordt dan weer dan mensen naar huis gestuurd gaan worden voor een paar maanden. werkt averechts denk ik.
opleidingsbudget. aub toch echt niet per werknemer vragen. met 3 jaar opsparen kom je nog steeds niet aan een fatsoenlijke betekenisvolle cursus. zorg voor een constructie waarbij talent wat zich wil ontwikkelen erkent wordt, en geef die budget. goed voor alle partijen. laat mensen die niet willen, en dat zijn er genoeg, niet perse op cursus gaan aub maar gebruik dit voor diegenen die wel willen. en in plaats van geld kan er ook beter in tijd gedacht worden vaak, voor interne begeleiding. laat dit dan ook vastleggen en meten. je kan intern zo verschrikkelijk veel leren. maar die tijd is er bijna niet want de "leraar" zit veel te vol met werk, vaak extra troep waar we voorheen hele afdelingen voor hadden. (IT, HR, etc).
Maar dit is mijn ongezouten bescheiden mening.
samenvattend. krijg gewoon betaald voor de uren die je maakt op welke leeftijd dan ook, maar krijg ook betaald voor het werk dat je levert. een meritverhoging van 2.5% is nu een lachertje.

ik - 20-11-2018 - 11:38

Wederom moeilijke CAO-onderhandelingen. Enige jaren geleden is er in onze afdeling geventileerd dat wij voor de jaarlijkse beoordeling ook beoordeeld worden op "Houding en Gedrag". De houding en het gedrag van MSD wat betreft de CAO-onderhandelingen is weer diep droevig. Het getuigt weer van geen enkele waardering en respekt voor de werknemers. In onze afdeling wordt regelmatig door het management geroepen "Alles voor de patient". Zo te zien aan de houding en het gedrag tijdens de CAO-onderhandelingen is MSD zelf ook een flink zieke patient. Misschien moet het management eens te raden gaan bij een deskundige om te leren hoe je fatsoenlijk met je werknemers om moet gaan, dat is ook in hun eigen belang.

Een medewerker in Oss - 17-11-2018 - 20:19


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 volgende »