Wilt  u ons en uw collega's laten weten wat uw mening is? Schrijf dan hieronder een bericht! 
(Uw mailadres wordt niet weergegeven.)

Stuurt u liever uw reactie alleen aan ons? Stuur dan een gewone E mail!


Zet in alle gevallen even duidelijk in uw bericht op welk onderwerp u reageert!


 

Bericht schrijven >

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 volgende »

https://capra.nl/corona-en-privacy/ en https://bit.ly/33w9BF0
Het is dus in beginsel niet toegestaan om aan de medewerkers mede te delen dat hun collega niet op het werk verschijnt vanwege corona c.q. coronagerelateerde klachten. Dit kan onder meer anders zijn indien de medewerker daar uitdrukkelijke toestemming voor heeft gegeven.

Koppel het terug naar je leidinggevende en personeelszaken wanneer je werkgever zich hier niet aan houdt.

ter info2 - 22-03-2020 - 13:53

ter info: https://www.fnv.nl/corona/veelgestelde-vragen-over-corona-en-werk/voorkomen-van-besmetting-met-corona en https://www.fnv.nl/corona/veelgestelde-vragen-over-corona-en-werk/werk-en-corona

ter info - 20-03-2020 - 19:37

Mooie winstdeling ontvangen?

Wel jammer dat onze flexwerkers daar geen graantje van mee pikken. Is hun uurloonwaarde trouwens als gecorrigeerd naar die van de MSD-gecontracteerden? M.a.w.: krijgen ze bij gelijkwaardig functioneren evenveel per maand of juist per gewerkt uur i.v.m. minder vakantiedagen in uitzend-COA's?

Een voorbeeldje waar dat eerste blijkbaar beter geregeld is:
CAO-HEINEKEN Hadden we met carnaval bijna zonder Heineken gezeten! Maar gelukkig zijn we er net op tijd uitgekomen met de brouwer. De FNV-leden bij Heineken hebben ingestemd met de nieuwe cao, en hoeven dus niet te gaan staken! Ze krijgen er de komende twee jaar 7,5 procent loon bij. En de prestatiebonus gaat nu ook gelden voor uitzendkrachten. Dikke proost dus!

Kan MSD dus een voorbeeld aan nemen...

M - 15-03-2020 - 19:16

En hier kunt u over dit onderwerp de uitzending van Argos terugluisteren:
https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/cao-in-de-uitverkoop.html?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=147103&ns_mail_job=22938&ns_campaign=Argos&category=Argos&po_source=email&ns_source=email&ns_mchannel=nieuws_informatie&ns_linkname=blok1&utm_source=Newsletter-Argos&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief%20Argos%20zaterdag%207%20maart%202020-20200307&utm_content=blok1

FNV Lid - 07-03-2020 - 14:55

Hierbij een uitzending op Radio 1 over hetzelfde onderwerp:
https://www.nporadio1.nl/argos/onderwerpen/531081-shoppen-voor-een-cao

FNV Lid - 07-03-2020 - 14:48

Interessant leesvoer:


MEI LI VOS WEG BIJ ALTERNATIEF VOOR VAKBOND NA VERZET PVDA-LEDEN
DOOR
• EMIEL WOUTERSEN
• MARIEKE ROTMAN
04-03-20
Phil Nijhuis / HH
PvdA-senator Mei Li Vos stopt als vicevoorzitter van Alternatief Voor Vakbond (AVV), die ze in 2005 mede heeft opgericht. Haar bestuursfunctie bij de alternatieve vakbond is niet langer te combineren met haar lidmaatschap van de Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid. ‘Ik moet me te vaak afvragen of ik iets wel kan zeggen uit hoofde van mijn functie bij de vakbond of als Eerste Kamerlid.’, schrijft ze op haar Facebook-pagina. ‘Haar positie werd onhoudbaar’, beaamt ook AVV-voorzitter Martin Pikaart.
ZEKER 50 DUIZEND NEDERLANDERS WERKEN NU ONDER RELATIEF SLECHTE CAO’S DIE ALLEEN DOOR ALTERNATIEVE BONDEN ZIJN ONDERTEKEND
Vos ligt onder vuur vanwege haar werk voor de alternatieve vakbond, die volgens sommige PvdA-leden het werk van de ‘gewone’ vakbond ondermijnt. De leden verzamelden de afgelopen weken steun voor een motie om ‘nepbonden’ als de AVV niet langer toe te laten tot cao-overleg. Die motie wordt komende zaterdag vrijwel zeker op het PvdA-partijcongres aangenomen. Ook FNV-medewerkers betichtten Vos er regelmatig van een ‘nepbond’ te besturen omdat AVV nauwelijks leden heeft en grotendeels door werkgevers wordt gefinancierd.
ALTERNATIEVE VAKBONDEN FINANCIEEL AFHANKELIJK VAN WERKGEVER
Zeker 50 duizend Nederlanders werken nu onder relatief slechte cao’s die alleen door alternatieve bonden zijn ondertekend, blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico met De Groene Amsterdammer, dagblad Trouwen radioprogramma Argos. Dat geldt bijvoorbeeld voor schilders in loondienst, callcentermedewerkers en horecabeveiligers. Bijna één op de tien cao’s werd in 2019 gesloten met alleen alternatieve bonden aan de onderhandelingstafel, berekende het Ministerie van Sociale Zaken vorig jaar.
Alternatief Voor Vakbond bestaat echter juist ook voor niet-leden, zegt voorzitter Pikaart. ‘Alle werknemers in een sector mogen meestemmen over de cao’s die wij sluiten, niet alleen onze leden.’ Hierdoor ontvangt de bond nauwelijks contributie en wordt veruit het grootste deel van de vakbondskas gevuld met geld van de werkgevers in de sectoren waar de alternatieve bond cao’s sluit. Alle bonden krijgen zulke bijdragen, maar de AVV is er voor maar liefst 97 procent van afhankelijk.
OPRICHTEN VAKBOND IS ERG GEMAKKELIJK
De Nederlandse wet stelt nauwelijks eisen aan organisaties die zich vakbond noemen. Werkgevers die de ‘echte’ vakbond buiten de deur willen houden, blijken inmiddels te kunnen kiezen uit een keur aan spookvakbonden en flexonderhandelaars om toch een cao af te sluiten. Tegelijk verloren de traditionele bonden de afgelopen twee jaar bijna honderdduizend leden, ondermeer door vergrijzing.
Alternatieve vakbonden ontkennen dat ze voor hun voortbestaan afhankelijk zijn van de bijdragen van werkgevers en daardoor voor werknemers ongunstige cao’s afsluiten. Vakbond voor het KPN-personeel Qlix tekende onlangs als enige vakbond de cao voor callcentermedewerkers hoewel daarvan slechts enkele tientallen medewerkers lid zijn. De grote bonden wilden die cao niet tekenen, en FNV spreekt zelfs van ‘de slechtste cao van Nederland’.
WERKGEVERS HEBBEN KEUZE UIT SPOOKVAKBONDEN EN FLEXONDERHANDELAARS
‘Ik wil ook zeker niet zeggen dat het een top-cao was’, zegt voorzitter Michael Boers van Qlix; die tevens in dienst is bij KPN als adviseur. ‘Maar wij hebben getekend voor verbeteringen.’ Dat zijn bond onderhandelt over callcenters die zijn werkgever KPN zo goedkoop mogelijk wil inhuren, is volgens hem niet vreemd. ‘Ik ga niet over de inkoopafspraken van KPN. Wij denken gewoon dat je met dialoog veel kunt bereiken.’
Een andere alternatieve bond, Landelijke Belangen Vereniging (LBV), is verantwoordelijk voor ongeveer twintig cao’s, zegt voorzitter Ger IJzermans. Een daarvan was voor de schilders bijvoorbeeld toen de werkgevers er in 2016 niet uitkwamen met de traditionele vakbonden. FNV en CNV noemen die cao slechter dan het eindbod van de werkgevers dat zij destijds links lieten liggen. Volgens IJzermans was het een kwestie ‘van plussen en minnen’.

FNV Lid - 04-03-2020 - 19:34

Wat is er veranderd?

Veel en weinig. 15 Jaar geleden was dit het beeld: https://www.mt.nl/management-team/made-in-holland-organon/2323
5 jaar later: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/kip-met-de-gouden-eieren-is-nu-een-pillenfabriek~b94a0b26/
Anno 2020: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/14/weg-met-de-pil-focus-is-het-toverwoord-a3990520 en tegelijkertijd https://www.ntvh.nl/farma-nieuws/meest-succesvolle-geneesmiddel-tegen-kanker-ter-wereld-wordt-geproduceerd-in-oss/

Reorganisaties en innovaties, het lijkt van alle tijden. Wie verder leest, ziet donkere voorspellingen uitkomen.
Verpakt in "vertrouwen", uitgesproken door hoogste bazen.

Gelatenheid onder het personeel? Weinigen weten waar ze aan toe zijn maar meesten hebben geen zin om zich zorgen te maken. Niemand verteld wat (sfeer goed houden) en productie moet blijven draaien. Er is dik geïnvesteerd in nieuwe productielijnen maar die voor oude (pillen) zijn niet vernieuwd. Er is een nieuw sociaal plan, alleen getekend door de kleinste vakbond. Niemand die zich afvraagt wat de bezwaren van de grotere vakbonden waren, waarom die het als verslechtering zien.

Leefden werknemers 20 jaar geleden minder in communicatiebubbels dan nu? Was er meer interesse in het grotere plaatje? Was er minder desinformatie of 'alternatieve werkelijkheid', gecommuniceerd via bedrijfsnetwerken als interne nieuwsbrieven en intranet? Zitten jongere werknemers vandaag de dag meer te gamen, te netflixen, te FB-en en IM-ing met hun peergroups? Hebben werknemers het met elkaar privé minder vaak over ingewikkelde werkzaken die ze zelf en anderen nog niet helemaal begrijpen? Of willen ze het liever niet weten, omdat dit verantwoordelijkheid geeft? Moet eerst alles afgebroken worden, in plaats van goed onderhoud?

Je bent er zelf bij en voor je het weet... Sta je straks binnen of buiten? Of doe je dat nu al met je houding van laat maar waaien, dat zien we later wel. De vakbond, dat zijn de (wakkere) leden.

Ik zeg: mensen, wordt wakker want er gebeurt iets wat jullie diep zal raken! Het moet allemaal heel snel van MSD. Voor je het weet is de zaak rond en zitten wij ermee.

The times, they are changing (you) - 26-02-2020 - 05:33

 

Hierbij de definitieve merit matrix 2020 en 2021 uit de MSD cao

definitieve merit matrix 2020-2021 - 09-02-2020 - 11:30

@FNV-lid (Beetje vreemde manier...)

Tja, dat krijg je wanneer MSD de nieuwe CAO - beetje moeilijk vindbaar - op de HR intranetsite zet. Niet overal even consequent trouwens; soms nog links naar de oude CAO. Dan wordt de nieuwe CAO extra goed gelezen door wie het naadje van de kous willen weten. En dus verder uitpluizen wanneer ze zien dat met CCF2.0 bandbreedtes (pathways) ook nog eens verschillende salarisschalen kunnen hebben.
Dat heeft namelijk grote impact op de relatieve positie in die bandbreedte. In welk tertiel je zit en dus met hoeveel procent je salaris dus verhoogt.

Voor de nieuwkomers bij MSD: MSD kent geen algemene salarisverhoging (evenveel % voor iedereen), de verhoging is afhankelijk van in welk 3e deel van de bandbreedte het eigen salaris staat.

Op deze website daarom gedeeld voor wie het niet kon vinden. MSD heeft het inderdaad nog steeds niet gecommuniceerd. Daarover mag je bij MSD navragen, niet hier
Vertel dan ook wat je persoonlijk vindt van het gegeven dat er überhaupt verschillende salarisverhogingen zijn met die terielen en ook verschillende AIP targets (5 - 7 - 10% bonus) bij verschillende functieniveau's. Dat laatste mag natuurlijk ook hier, wanneer dat 'veiliger' voelt.

Andere bedrijven vinden het maar bar interessant hoe MSD dit voor elkaar krijgt. Werknemers moeten er maar op vertrouwen dat het allemaal klopt, dat die zak geld uit Amerika eerlijk verdeeld wordt. Een algemene loonsverhoging en niet niveau-afhankelijke bonus is een stuk transparanter.

CCF2.0 update - 02-02-2020 - 10:24

Of ik heb iets gemist maar volgens mij is hierover nog niet individueel gecommuniceerd. We moeten dus via Workday erachter komen in welke salarisschaal we nu gaan vallen. Beetje vreemde manier van informeren toch?

FNV Lid - 01-02-2020 - 11:20


Bericht schrijven >

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 volgende »